Robotdammsugare

Thanksgivinghelgen gick mest åt till förberedelser inför Johns doktorsdisputation, som var i måndags. Det gick jättebra och nu är det bara finputsande av avhandlingen kvar före alla examenskrav är uppfyllda. Det är inte nära på lika mycket pompa och ståt runt doktorsdisputationer här som i Finland. Inga frackar eller topphattar här inte.

IMG_1748

Veckans höjdpunkt var då vår robotdammsugare flyttade in. Jag är helt fascinerad och kan sitta och titta på när den arbetar hur länge som helst. (Lite som den här scenen i The Office.) Vi skaffade den mest som ett vapen i den eviga kampen mot hundhåren, men dagen efter den flyttat in berättade veterinären att Juno har loppor, så nu får den jobba hårt för att hålla loppangreppet i styr också. Den är i alla fall mig mycket kär. Visst är det bekvämt att slippa dammsuga, men mest är det bara sjukt coolt med en robot i huset och att fundera på hur den fungerar och vad som är bästa sättet att täcka hela golvytan etc. Tydligen går det också att skriva egna program för att styra den om det roar en.

Min inre gnälltantsröst säger förstås att det är lathet och slöseri att spendera dyra pengar på en robotdammsugare då det går lika bra att dammsuga på det vanliga sättet, men jag tror inte att den rösten som säger att allt som tar längre och är krångligare är bättre alltid nödvändigtvis har rätt. Speciellt amerikanerna är väldigt skickliga på att göra livet så bekvämt och enkelt som möjligt och jag håller på att jobba bort min inlärda ryggradsinstinkt att allt som är bekvämt är lite fulare och sämre än det du slitit i ditt anletes svett för att göra. Sen går det ju inte att förneka att mycket av bekvämligheten jag har tillgång till kommer på bekostnad av miljön och/eller lågavlönade människor, men jag tror inte att det är enbart eller ens främst därifrån den här ryggradsinstinkten kommer. Hur som helst tänker jag den här gången strunta i den tråkiga rösten och fortsätta vara glad över den fantastiska robotdammsugaren.

3 thoughts on “Robotdammsugare

  1. Heja för robotdammsugare, jag har för länge sedan lämnat mitt dåliga samvete för att jag skaffar alla möjliga manicker som gör något arbetsmoment enklare. Det där med att jobba i sitt anletets svett är nog något man kan låta dem göra som tycker det är kul.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s