Back to work

Idag var det slut på semestern och de underbart lata jullovsdagarna. Universum ville nog skicka mig lite uppmuntran och tröst för jag fick en positiv referee-rapport i mailen direkt från morgonen. (Det här betyder alltså att de godkänner att min vetenskapliga artikel publiceras.) Sen anmälde jag mig också till en konferens i Nashville i februari och började fundera på vad jag ska presentera där. Bra med mjukstart på jobbandet. John började också sitt nya jobb idag som postdoc vid ORNL.

Den senaste veckan har Juno börjat gå på riktigt igen, även om hon ännu haltar. Vi gick till och med på en kort skogspromenad igår. Det är lätt att jämföra med hur hon var före skadan och bara se haltandet och den lite dåliga balansen, men med tanke på att hon inte alls lyfte det ena bakbenet för bara två veckor sen är det ganska otroligt hur snabbt det går framåt.

Eftersom min läsning nästan kom upp i bokbloggartakt under jullovet tänkte jag passa på att skriva om böckerna jag tillbringade lovet med.

Först läste jag Wild av Cheryl Strayed, ett lån av Ane, som är tokig i extremsporter och utomhusliv. Den handlar om en kvinna som förlorar sin mamma i cancer och skiljer sig och bestämmer sig för att vandra i tre månader på Pacific Crest Trail för att typ hitta sig själv. Jag var nästan helt ointresserad av delarna som handlade om hennes mammas cancer, däremot var det jätteintressant att läsa om vandringsbekymren och -utrustningen och gemenskapen med de andra vandrarna. Trots att jag ofta tycker det är tråkigt med vandring blev jag plötsligt väldigt sugen på att göra en flera dagars vandring.

Efter Wild hittade jag Fear of Flying av Erica Jong i min boksamling. Köpt på McKay Used Books för hela 10 cent tydligen. Den liknade Wild på så sätt att den är berättad av en kvinna under 30 som försöker ”hitta sig själv” och är gift men längtar efter nåt annat. Under hela läsningen försökte jag komma underfund med om jag tyckte om boken eller inte. Det kanske helt enkelt blev lite överdos av ”hitta sig själv”-ängslighet med de här två böckerna efter varandra.

Det blev ännu en tredje biografisk bok, nämligen I Know Why the Caged Bird Sings av Maya Angelou. Den handlar om författaren Maya Angelous uppväxt i ett segregerat USA. Jag gillade den mycket och jag gillade Maya i boken. Hur hon hämnas på den vita kvinnan hon jobbar för som hittar på ett kortare namn att kalla henne. Eller hur hon kör hem från Mexico med sin slockande far i baksätet utan att nånsin ha kört bil tidigare. Jag ska försöka leta efter fortsättningsdelarna då jag går på antikvariat.

Efter tre kvinnor och tre biografiska böcker av författare köpte jag igår Colorless Tsukuru Tataki av Haruki Murakami. Det är den första boken jag läst av Murakami och hittills tycker jag mycket om den. Hoppas att läsivern håller i någorlunda trots att semestern är över.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s