Bouldering i Zahnd

Vädret ändrar snabbt här. All snö har smält bort och eftersom de lovade soligt och varmt till den här helgen ville vi ut och klättra. Det blev bouldering i Zahnd den här gången. Zahnd är ett ganska okänt boulderingområde lite söder om Chattanooga. De mest populära klättringsområdena har guideböcker som berättar var rutterna finns och hur svåra de är, men för Zahnd finns det bara lite spridda fakta i olika hörn av nätet så vi promenerade omkring och klättrade på sånt som såg intressant ut (eller hade vitt kritdamm på sig från andra klättrare).

IMG_1817

Cool sten.

IMG_1822

Bouldering är klättring utan rep på låga höjder. Det började som träning för repklättring, men många sysslar nu enbart med bouldering. Ibland undrar jag vad jag egentligen håller på med då jag bouldrar utomhus. Det kan kännas lite meningslöst att hitta på olika mer eller mindre komplicerade sätt att ta sig till toppen av en sten som ibland bara är två meter hög. Fast det samma gäller väl vilken sport som helst, inte minst repklättring. Det bästa är ändå att få vara utomhus och röra på sig, hur prutthurtigt det än låter. Och att bara fokusera på en sak och stänga av alla de tankar som vanligtvis snurrar på teman som jobb, hushållssysslor etc.

IMG_1820

 

IMG_1828

Här är ett par foton från en morgonpromenad med Juno tidigare i veckan. Vi har hittat ett nytt favoritställe att promenera, nära högspänningsledningarna på andra sidan den farliga vägen bredvid vårt hus. En morgon var det dimmigt och frost överallt och det kändes som om jag var med i en svensk deckare.

IMG_1812

IMG_1814

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s