TMS i Nashville

Den här veckan var jag i Nashville på konferens i fyra dagar. TMS är en stor konferens inom materialvetenskap och eftersom den var så nära Knoxville i år var det många från UT och ORNL där. Jag delade hotellrum och hängde mycket med Sophie som är postdoc i vår grupp från Frankrike. På tisdag morgon höll jag ett 20 minuters tal om mina finite element-simuleringar. Det var rätt många i publiken, men inte så många som är intresserade av mitt ämne just vid den här konferensen så det var inte uberspännande.

Det var mest intressant att gå och lyssna på tal utanför mitt forskningsområde. Till exempel är 3D-printning ett hett område just nu inom materialvetenskap och behandlades i ett par sessioner. Sen vänjer jag mig aldrig vid att en del kolleger utvecklar kärnvapen och pratar om sin forskning som om det var vilket annat område som helst. Jag lärde mig till exempel att tritiumet som används i USA:s kärnvapen framställs i ett kärnkraftverk i Tennessee.

Lite annat än konferensande hann jag också med. En kväll testade jag Nashvilles största klättringsgym. Det var skönt att byta snyggkläderna mot klättringskläderna och slippa konferensen en stund. Sista kvällen for jag med några andra från min forskningsgrupp till en kinesisk hot pot-restaurang som vår kinesiska kollega hade sett ut. (Knoxville har dåligt utbud på kinesiskt.) Vi hade alla varsin hot pot med typ buljong som vi tillredde kött och grönsaker i. En riktig festmåltid som pappa skulle säga.

IMG_1860IMG_1863IMG_1858

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s