Kamera och Tieranny

Efter vad som känns som en månad av konstant regn har vi äntligen ett soligt veckoslut. John och jag tillbringade dagen vid Obed, som är en nationalpark på 45 min bilväg från Oak Ridge dit vi ofta far för att klättra. Jag köpte dessutom en systemkamera tidigare i veckan och ville gärna testa den. Ursäkta därför bildregnet.

20160227_121539

Vi vandrade längs med toppen av de här klipporna som bildats av floden. Om somrarna brukar det vara skönt att simma i floden.

IMG_0046

I dag var det för kallt för att simma, men forsrännarna såg ut att ha en bra dag.

IMG_0039

Selfies är inte så lätt med systemkamera.

Efter att ha vandrat i en halvtimme kom vi fram till målet: klättringsområdet som kallas Tieranny. Det är en stor klippvägg som vetter mot söder och är därför mångas favoritställe på vintern. Idag var det bara en annan grupp där.

John kämpar för att få på sig klättringsskorna.

IMG_0058

Vid Tieranny finns det mest väldigt svåra klättringsrutter, men vi höll oss till de två lättaste, Rover B. Dog 5.10a och Dutch Boy 5.10b. (Svårighetsgraden går från 5.5 till 5.15.) Jag har två gånger tidigare försökt mig på Rover B. Dog och fegat ur efter typ en femtedel, men idag kom jag mig hela vägen upp, och andra gången då jag visste hur rutten såg ut behövde jag bara stanna och vila på repet en gång. Dock klättrade jag topprep, det vill säga John hade klättrat före och satt upp repet. Nån annan gång ska jag försöka våga leda rutten.

Tyvärr inga foton från klättrandet eftersom den ena säkrade medan den andra klättrade, men så här ser övre delen av Rover B. Dog ut:

IMG_0055

Här börjar en svårare rutt som John klättrade förra året, Lifestyles of the Ripped and Heinous 5.11b. (Jag har känslan att de flesta rutterna är namngivna av ett gäng 23-åriga collegekillar, därav namn som Golden Shower, Bulge in My Pants, Aunt Fanny’s Amazing Asscrack, The Vagina (riktiga exempel från ett boulderingområde i närheten).)

IMG_0062IMG_0065IMG_0068

Skön dag och roligt med kamera!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s