Gratistidningarna

Det är himla intressant att läsa lokala gratistidningar. Sen jag flyttade till Oak Ridge har jag fått bekanta mig med en ny, nämligen Anderson County Visions Magazine. Den innehåller avdelningar som “Computer Talk”, “Spiritually Speaking”, “Judy Jabber”, “Financial Advice” och “Business Review”. Den är väldigt kommersiell och har ofta en mycket positiv artikel om nåt lokalt företag på samma sida som en annons för företaget… Jag blev dock positivt överraskad av det senaste numret, där det fanns en lång artikel om amning och en lokal stödgrupp för amning och om en organisation som delar ut klistermärken att sätta upp i fönstren vid företag som vill välkomna ammande mödrar. Det är också helt intressant att se vad det finns för lokala butiker och restauranger i närheten, så den här tidningen fyller väl sin funktion.

IMG_1925

En annan gratistidning i min närhet är UT Daily Beacon som kommer ut på campus varje vardag. Den är en väldigt mixed bag som de säger här i staterna. Jag har läst så många meningslösa kolumner i den om typ att det är jobbigt att studera, men det är värt det i slutändan, eller det är jobbigt att studera, så det är viktigt att ta hand om sig själv under tiden. De här kolumnerna känns ofta som (och är kanske också) inlämningsarbeten för nån kurs i journalistik vid UT. Sport och speciellt football är ett annat viktigt tema i den här tidningen. Jag läser därför inte Daily Beacon så där väldigt ofta. Det intressantaste i Daily Beacon är då studerandena tar ställning mot nåt som universitet gör, ofta på grund av påbud från Tennessees väldigt konservativa kongress. Ett exempel jag kommer på är då lagstiftarna ville stänga ner UT:s Sex Week, en temavecka med program och inbjudna talare. (På grund av det här är det numera frivilligt för studerandena att betala en liten avgift som går till klubbar och annat program som studeranden ordnar på campus.) Ett annat exempel är från i höstas, då det tog hus i helvete efter att UT:s Office of Diversity skickade ut ett infomail om könsneutrala pronomen.

Sist men bäst är The Knoxville Mercury, som bara är ett år gammal, men ersatte Metropulse som lades ner till mångas besvikelse. The Knoxville Mercury kommer ut en gång i veckan och har en utförlig evenemangskalender för Knoxville, men innehåller också musik- och filmrecensioner och högkvalitativa artiklar med lokal anknytning. Till exempel granskade de nyligen Knoxvilles polis i en artikelserie och har skrivit om hemlöshet i Knoxville och hatgrupper i Tennessee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s