St Patrick’s Day hos tandläkaren

Jag var till tandläkaren och fixade tre hål i går. Jag började hos den här tandläkaren förra veckan och de hittade tre hål de ville fixa, varav två väl var rätt små, men deras “treatment coordinator”, en man med antagligen noll medicinsk utbildning men desto mer erfarenhet av försäljning, rekommenderade starkt att jag skulle låta laga dem. Jaja. Det var säkert bra att fixa hålen.

I går kom då dagen. Tandhygienisten var ett kapitel för sig. Hon började med att tipsa om hur de med laser kan ta bort det röda och blå födelsemärke jag har nedanför munnen. I efterhand skulle det varit roligt att fråga henne varför hon tror att jag vill ha bort det. Medan hon rengjorde mina tänder fortsatte hon med att tipsa om olika sätt att bli av med den vita fläcken jag har på ena framtanden. Tidigare har de tydligen helt enkelt gröpt ur tanden och fyllt i med nåt material i rätt färg, men nu rekommenderade hon helt enkelt att bleka tänderna tills de matchade den vita fläcken. Två flugor i en smäll!

Mera himla med ögonen blev det hos den medelålders manliga tandläkaren som luktade starkt av tobak och talade till sin tandsköterska som om hon var ett barn. Han var en sån där skojfrisk typ. Typ frågade “Did you miss me?” efter att han var borta i fem minuter. Uäh. Nå jag kunde ju lätt byta tandläkarmottagning, shop around liksom, men kanske rädslan för att vara tvungen att gå tillbaka får mig att vara extra noga med tandhygienen i fortsättningen.

2 thoughts on “St Patrick’s Day hos tandläkaren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s