Första fysioterapin

Jag och foten for på fysioterapi igår. Terapeuten kollade (o)rörligheten i vristen och masserade den en stund. Vristen kändes nog lite mjukare efter att ha blivit uppvärmd. Han tejpade också framsidan av vristen för att hjälpa en sena där som tar ont och gav mig som hemläxa att stretcha akillessenan.

Det är jobbigt med amerikansk sjukvård, för jag blir alltid skeptisk och på min vakt då folk är för trevliga och “säljiga”. Som senast hos tandläkaren. Jag tror att Finland har lärt mig att du ska vara tacksam över att alls få vård och att kompetent vårdpersonal är saklig och torr. I Finland är det ingen som frågar mig varför jag valde att gå just till Kvevlax hälsostation. Eller vad vet jag, kanske de gör det. Men det är ingen tävlan om patienterna och deras pengar mellan olika mottagningar. Det är svårt att vänja sig vid att sjukvård bara är en produkt du köper.

Nåja, slut på rant. Jag ska tillbaka till fysioterapeuten på måndag och torsdag. Jag har ren skippat stödskon för det kändes så klumpigt att gå med den och går nu bara med kryckorna och stöder lite på foten. Kyllä se tästä lähtee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s