Höst och planering

Trots att det inte är höstväder här känns det som ett nytt läsår har börjat. Semestern är glömd och vardagen är vardag igen. Eftersom jag inte klättrar alls för tillfället har jag en hel del extra tid för planering och organisering. Det kommer väl till pass nu när mitt sista halvår som postdoc antagligen har börjat. Jelp.

Planen är att hitta jobb och flytta till Europa i början av 2017. Jag tycker om USA, men det är så byråkratiskt och svårt för mig att få tillstånd att jobba utanför universitet eller forskningsinstitut. Inom EU är det fritt fram att söka vad som helst. Och så är ju alla i Finland närmare. John å sin sida är redo för ett äventyr efter att ha bott i Tennessee hela sitt liv.

Vi har bestämt oss för att ha Euromöten varje vecka där vi planerar jobbsökandet och kollar hur det går. Jag tänker i första hand söka jobb inom företag och industri. Jag har haft turen att ha haft ett (för mig) intressant postdocprojekt och tror att jag kan dra nytta av det. Dels har jag lärt mig finite element-simuleringar som används inom industrin för att designa och analysera komponenter, och dels har jag programmerat en del och bidragit med kod till ett open source-projekt. Söka jobb är ju alltid jobbigt dock, men än så länge känner jag mig relativt optimistisk.

En annan grej som andas höst och nystart är vår nya matsatsning. John testar en diet anpassad för IBS för tillfället, så det är mycket grönsaker och kött och lite mjölkprodukter och vete och råg (väldigt förenklat). Vi testar oss fram bland glutenfria bröd och mjölksubstitut. Jag äter chiapudding istället för jogurt om morgnarna, men ger nog inte upp vanligt bröd i första taget. Bröd 4 lyfe. Kanske bröd är ett bra tema om jag nån gång vill ha en tatuering. T.ex. BRÖD MED OST.

Hur som helst. Det finns jättemånga snabbmatsrestauranger i Oak Ridge och jag har testat dem allihopa, och jag tror jag har kommit över mitt snabbmatsstigma åtminstone lite. Det är så laddat med mat. Vi dömer andra jättemycket på basen av vad de äter, eller jag gör det i alla fall. Det jag egentligen ville komma till är att jag försöker att påminna mig själv om att jag inte är en bättre människa bara för att vi äter lite hälsosammare. Lite som med robotdammsugaren, att det som tar längre tid anses finare än det som går snabbt.

Förresten på tal om robotdammsugaren, som stod oanvänd en tid och fick lite dålig mellanrapport, så gjorde frustrationen över min stukade fot så att jag äntligen fick motivation till att programmera den att köra ett varv varje vardag. Den fastnar fortfarande lite här och där, men den kör åtminstone lite varje dag och håller mängden hundhår på en rimlig nivå.

2 thoughts on “Höst och planering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s