Listan på köksmaskinerna

Köksmaskinssituationen börjar bli ohållbar i vårt hushåll. Förutom att vi förstås hade en del dubbelt då vi flyttade ihop i november så har vi på något konstigt sätt blivit ägare till fyra apparater till på mindre än ett år. Jag blir tokig på alla maskiner. Det finns inte plats varken på avställningsytorna eller i skåpen, så köket svämmar över av olika delar som alla har sina egna rengöringsinstruktioner. Jag tycker absolut att det är betydligt trevligare att göra hushållssysslor då man har rätt redskap, men det finns också en massa redskap som är totalt onödiga. Det känns så himla dumt och slösaktigt att ha en massa saker vi aldrig använder.

I alla fall, här är topplistan på köksmaskiner från nödvändigaste till onödigaste:

  1. Riskokare. Vi har en billig riskokare som John hade köpt från Aldi (typ Lidl). Jag var väldigt skeptisk och tyckte det verkade skitonödigt, men det är superenkelt att göra ris och det blir precis som på restaurang. Du bara sätter i rätt mängd ris och vatten och trycker på en knapp och riskokaren till och med vet när det är färdigt och stänger av sig själv.
  2. Vattenkokare. Mycket snabbare än att koka vatten på spisen förstås, men vi använder den också för att koka vatten till kaffe.
  3. Mikro. Jag har levt utan mikro från att jag flyttade hemifrån tills vi skaffade en för ett halvår sen och det går hur bra som helst, men mycket är enklare med mikro. Till exempel värma rester, smälta smör, värma mjölk, tina kött.
  4. Brödrost. Jag har alltid brödet i kylskåpet och fräschar upp det i brödrosten.
  5. Mixer. Vi fick en NutriBullet i julklapp av Johns mamma. Den stod oanvänd ända tills augusti, men sen John började ändra sin diet gör han smoothies så gott som varje dag.
  6. Slow cooker. Nu kommer vi till de mer onödiga apparaterna. Den här har John ärvt och jag använder den en gång i halvåret för att göra pulled pork.
  7. Matberedare. Det är bra att ha antingen en mixer eller matberedare, men åtminstone vi behöver inte båda. Båda har dessutom minst tio delar med vassa blad och elektronik och metall och plast. Jag känner hur pulsen stiger bara jag tänker på det.
  8. Keurig kaffemaskin. Present från en släkting som blir sårad om man vill byta presenter. Använd typ fem gånger.
  9. Toaster oven. Bor i garaget. Brödrosten gör samma jobb men tar fem gånger mindre plats.
  10. Smörgåsgrill. Bor i garaget.

Usch nu får jag ångest över allt skit vi har. Kanske det är dags att dra igång nåt slags rensningsprojekt och sälja eller ge bort allt extra.

3 thoughts on “Listan på köksmaskinerna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s