Funderar på Sverige

Det känns äntligen som att en plan har börjat utkristallisera sig. Länge funderade vi ju på de tysktalande länderna, men det var liksom lite för stort område och för lite kontakter och anknytning dit. Schweiz verkade mest lovande med tanke på forskningområdena, men vi fick inte riktigt feelis för Schweiz. Och feelis är viktigt! Med tiden började John bli mer öppen för Sverige, trots att han är lite orolig för hur han skulle klara den långa och mörka vintern. Jag är inte heller pepp på vintern, men för mig skulle den vägas upp av närheten till Finland och möjligheten att få leva på svenska.

För att göra en lång historia kort, så har vi båda intervjuer för jobb i Sverige i januari. Så spännande! För Johns intervju flyger de oss till och med dit. Det är otroligt skönt att ha en vettig plan, fast det är mycket som kan ändras ännu. I två år har jag oroat mig för hur allt ska ordna sig med visum och jobb, men nu börjar jag tro på att det kommer att lösa sig. Peppar peppar haha.

Men först ska vi fira jul! På fredag åker vi till Johns mamma i Bristol för att äta julmiddag med släkten på lördag. Tidigt på söndag morgon flyger vi till San Diego för en knapp veckas semester med familjen Backman. Jag ser jättemycket fram emot resan och att få krama om allihopa.

Avslutningsvis ett helt orelaterat foto från i lördags, då vi firade Hannahs födelsedag med supergod mat och en hel del vin vid J.C. Holdway.

img_2787

One thought on “Funderar på Sverige

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s