Flytt till Sverige!?

OMG! Jag ville inte jinxa nåt, men jag tror vi flyttar till Skåne!? John blev erbjuden jobbet i Lund och efter en hel del funderande här hemma bestämde han sig för att ta det.

De senaste veckorna har varit en riktig berg-och-dalbana. Före resan till Lund var jag glad och förväntansfull och tänkte att NU börjar nästa äventyr. Sen hade John en ganska konstig intervjuupplevelse där han lämnade mötet utan att ha lärt sig speciellt mycket mer om vad jobbet handlade om. Lund och Malmö i januari var också lite underväldigande. Det var vinter och kallt, men inte på det exotiska sättet med -20 och djup snö, utan lika grått som här hemma.

Vi var så pass säkra på att det inte skulle bli Sverige att vi bestämde oss för att skicka in Green Card-ansökningen så fort som möjligt så jag kunde få arbetstillstånd i USA och söka nytt jobb här eftersom min postdoc snart tar slut. Vi letade upp skattedeklarationer och hyreskontrakt och gemensamma räkningar och foton och fan och hans moster och tog kopior och fyllde i fem blanketter och skrev checkar för närmare $2000. Jag började kolla på lediga jobb här i området och vi pratade om och såg fram emot att flytta från Oak Ridge tillbaka till Knoxville.

Sen blev John erbjuden jobbet och beslutet blev mer konkret och på något sätt blev det ändå ja till slut. Det var ett betydligt enklare beslut för mig eftersom mitt jobb här ändå tar slut och förstås för att det nästan känns som att flytta hem. För John tror jag det var 80% äventyrslust. Vi gick all in på Sverige och ringde banken och stoppade betalningen av checkarna för Green Cardet. Om mindre än tre månader flyttar vi!??

4 thoughts on “Flytt till Sverige!?

  1. Hoppas det hehe! Jag ska söka jobb där istället för här 🙂 Jag tror det finns fler möjligheter där (det går t.o.m. att pendla till Köpenhamn), men det är ju alltid nervöst med jobbsökande.

   Like

   1. Jo, säg inte annat…Men oj att få söka på svenska, lyx ju! (Även om din engelska/amerikanske säkert blivit rätt så stark nu.)

    Like

 1. Faktiskt lyx med svenska! Jag trodde att det skulle gå mycket på engelska också i Finland och Sverige, men en överraskande stor andel av annonserna har som krav att man kan svenska (och engelska).

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s