Tradklättring och lata dagar

Jag njuter av min lediga sommar och försöker att inte ha dåligt samvete för att jag kan gå och slå dank. Får man faktiskt ha det så här bra? 🙂 Här kommer några mobilbilder för att påminna mig om vad jag sysslat med den här sommaren.

På helgerna har John och jag försökt carpa sommar inför den långa vintern som alla skrockande varnar John för. Mest har det ju varit runt 15-18 grader, vilket har passat bra för klättring (om en vill se glaset som halvfullt). För två helger sedan åkte vi norrut längs västkusten för att klättra vid en klippa på ön Tjörn norr om Göteborg. Det här var andra gången vi åkt till Bohuslän för att klättra och nu hade vi bättre koll. Vi skippade därför campingplatserna med deras vilda husvagnspartyn och tältade vid en sjö i naturreservatet Svartedalen. Det fanns vindskydd och ved och utedass och var väldigt naturskönt och mysigt.

img_3435.jpg

Nästa dag klättrade vi på Tjörnbroklippan som nås från en kohage. Hela dagen lång försökte Juno äta så mycket koskit hon bara kunde komma åt medan vi försökte få henne bort från koskiten. Vilket är svårt i en kohage. Fin helg ändå.

På vardagarna hänger jag mest hemma. Jag studerar Java och JavaScript och läser böcker och hänger med Juno. Här är vi uppe på en kulle ovanför vårt villaområde.

IMG_3437

Både Juno och jag tycker det är helt okej att bara lata sig också om man känner för det.

IMG_3448

Sen har John och jag börjat med traditionell klättring. I Tennessee var det mest sportklättring som gällde, vilket betyder att man använder bultar som borrats fast i klippväggen för att säkra sig då man klättrar. På det närmaste stora klättringsområdet häromkring, Kullaberg, är det dock traditionell klättring som dominerar. Förra veckan fick vi feelis och köpte utrustning för traditionell klättring och började på så där försiktigt på superlätta leder på Kullaberg. Det är skitkul och spännande och jag kunde skriva långa essäer om det, men jag ska försöka att inte tråka ut.

IMG_3442

Grejen är alltså att man placerar säkringar i sprickor i klippväggen vartefter man klättrar uppåt. Det finns passiva säkringar som kilen som John förevisar här ovan och aktiva säkringar som de här nedan som man klämmer ihop och sätter in i en spricka där de sen expanderar.

IMG_3455

After klättring med halloumiburgare i vackra Mölle.

IMG_3445

I början av veckan kom moster Kicko med sambo Åsa och deras hund Ella på besök till Eslöv. Det var jätteroligt med besök trots att hundarna inte var så goda vänner direkt 🙂 Vi for till nationalparken Söderåsen för att vandra vid ravinen där. Ella visade Juno var skåpet ska stå, vilket bevisas av den andra bilden här under där Juno nöjt sig med att gå längst bak i gruppen istället för längst fram där hon alltid brukar insistera på att vara.

20170718_141938

20170718_142124

Vackert i bokskogen! Om tre dagar flyger jag till Vasa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s