Gravidfashion och hunddagis

John var hemma i Tennessee i en dryg vecka och kom hem med kappsäcken full med gravidkläder och babykläder (det här låter som en överdrift, men det är det inte). Det som John trodde var försenat julfirande med hela släkten visade sig vara kombinerat julfirande och lite baby shower. Och eftersom det här var en amerikansk baby shower och amerikaner inte tror på lagom så fullkomligen drunknar vi nu i små bodyn och andra yttepyttekläder. Jag fick se en jättesöt och rörande video från när John öppnar påse efter påse med minikläder inför släktingarna och undrar om vi faktiskt behöver så mycket och alla mammor på plats bara skrattar och ser menande på varandra.

Johns mamma Dianna hade också insisterat på att köpa en hel hög med gravidkläder åt mig. Som den praktiskt (och ekonomiskt!) lagda person jag är hade jag tänkt att det är ju ändå rätt kort tid man är gravid så jag klarar mig säkert med två par gravidjeans och ett par skjortor utöver mina normala kläder. Jag har nog tagit lite stolthet i att handla så lite gravidkläder som möjligt. Lite som om det hade varit fult, och inte anstå en modern kvinna (lol), att gå all in på graviditeten och moderskapet. Vilket låter väldigt dumt nu när jag sätter ord på det.

Men tack vare svärmor har alltså min gravidgarderob nu mer än fördubblats och jag får motvilligt erkänna att tröjor med plats för magen faktiskt är superbra (och då är min mage inte jättestor ännu). Även om jag får på mig mina vanliga tröjor börjar fler och fler bli för korta och jag får gå och dra ner dem hela tiden eller använda de få mer tältliknande skjortor jag har. Jag har alltså kommit till den banbrytande insikten att kläder med rätt passform är bättre än kläder med fel passform. Bra där.

In other news så ska Juno börja på hunddagis i övermorgon! Eller vi ska i alla fall testa ha henne på hunddagis och se om hon trivs. Det är stressigt som det är att börja nytt jobb, men det har inte precis blivit enklare av att koordinera jobbresorna och hundrastandet med John som också jobbar i Lund, speciellt som vi bara har en bil och resan tar 20 minuter med bil och en knapp timme med kollektivtrafik. Med hunddagis blir det förhoppningsvis mindre stress och mindre dåligt samvete. Vi håller tummarna för att hon trivs och kommer överens med de andra dagishundarna.

2 thoughts on “Gravidfashion och hunddagis

  1. Jag har förstört en hel del icke-gravvekläder med filosofin “den passar nog ännu”, så helt bra att ha något som inte tänjs ut för mycket 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s