Hej februari

Februari är äntligen här och det märks att det blir ljusare för varje dag som går. Nu har jag jobbat fem veckor på nya jobbet och det börjar kännas som vardag. Speciellt efter att Juno började hunddagis har rutinerna fallit på plats. Juno verkar glad att komma till hunddagiset och glad då vi hämtar henne och jätteglad att ta en tupplur då vi kommer hem.

Jag trivs jättebra på jobbet så här långt. Jag har varken för mycket eller för lite att göra och får koda hela dagarna, men blir inte lämnad vind för våg heller. Kollegerna är trevliga och det känns lätt att komma in i som ny. De närmaste två veckorna kommer att vara lite annorlunda, för då kommer jag att gå utbildningar med andra nyanställda på företaget och sitta på föreläsningar från åtta till fem nästan varje dag för att typ lära mig använda mjukvaran som vi utvecklar.

Men före det tidigt på måndag morgon ska jag till MVC på rutinkoll med glukosbelastning för att se om jag har graviditetsdiabetes. Och eftersom jag alltid tar ut alla slags besvikelser och katastrofer i förskott har jag redan ställt in mig på graviditetsdiabetes och kommer att fira om jag nu mot förmodan inte skulle ha diabetes. Kanske med en fastlagsbulle eller nåt annat för tillfället passande. Runebergstårta tror jag blir svårt att få tag på.

Det känns absurt, men det börjar vara dags att meddela arbetsgivarna våra föräldraledighetsplaner, så vi har suttit lite och spekulerat och räknat pengar och dagar. Vi räknade till exempel ut att det är ekonomiskt fördelaktigt om bebisen orkar vänta minst sex dagar efter det beräknade datumet, eftersom John då kommer att ha jobbat ett år på sitt jobb och vara berättigad till föräldralön. Så tips på hur man inte startar en förlossning tas tacksamt emot. Nånej skoja bara. Det blir nog bra ändå.

2 thoughts on “Hej februari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s