Välkommen till Malmö

Det kom ett Välkommen till Malmö-paket på posten för nyinflyttade till Malmö. Jag har mycket tid om dagarna så jag läste igenom infopaketet där jag satt i skuggan i uterummet medan lillon sov i vagnen. Jag lärde mig t.ex. att 33% av invånarna i Malmö är födda utanför Sverige. (Bara i vår lilla familj är det hela 67% av de utan päls som inte är födda här…) Det låter både otroligt mycket och troligt med tanke på hur multikulturellt Malmö känns.

På tal om immigranter så var vi förra veckan på intervju till Migrationsverket med anledning av att John ansökt om uppehållstillstånd på grund av familjeanknytning. Lillon fick åka på sin längsta roadtrip hittills eftersom intervjun skulle ske 200 km bort i Växjö. Väl där blev vi turvis tentade i ämnet “trivia om dig och din partner och ert liv tillsammans” och fick svara på frågor som: Hur många rum har ert hus? Vad heter dina föräldrar? Hur tog ni er hit idag? Tittar ni på någon serie tillsammans? Jag tror vi klarade oss bra, men vi missade båda på frågan Vad fick du i födelsedagspresent senast? och får nog båda två börja köpa lite mer romantiska/minnesvärda presenter i framtiden.

Och ännu på tal om Malmö så började jag förra veckan prenumerera på Sydsvenskan, dock bara e-tidningen, men med ens känner jag mig typ 100% mer uppdaterad och hemma här. Jag gillar ju att ha en dagstidning att läsa och borde ha gjort det här för ett år sedan, men det var väl ett case av snålheten bedrar visheten. Hurra för lokaltidningen!

Infödd Malmöbo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s