Den krypande bebisen

Emilia kryper! Och häromdagen medan jag hade ögonen på min telefon istället för på mitt barn hade hon på något sätt ställt sig upp mot soffan själv! Vi upptäckte också att hon förstår mamma, pappa, lampa och t.ex. tittar på John om jag frågar “var är pappa?”.

Jag har mycket lästid just nu medan jag ammar eller nattar eller medan Emilia sover sin förmiddagsvila. Jag läser bara på telefonen, först Sydsvenskan varje dag och sen nån bok som jag lånat från biblioteket. De känns superlyxigt att hinna läsa hela tidningen varje dag och därtill hinna läsa bok.

Vi har köpt nytt kylskåp. Det som fanns i huset fungerade typ, men man måste trycka fast dörren för att stänga den ordentligt, kompressorn går konstant och allt i grönsakslådorna fryser till is. Det känns som att listan på saker vi behöver köpa eller fixa aldrig tar slut. Det kanske har att göra med att (1) vi gjorde oss av med nästan allt före vi flyttade till Sverige och (2) vi köpte hus och (3) vi fick barn. En stor grej vi behöver är en till bil senast tills vi båda börjar jobba. Men också hundra mer eller mindre nödvändiga småsaker som gardiner (och -stänger), gummistövlar, pastaslev. När jag tänker tillbaka på all elektronik vi köpt under det senaste året börjar jag undra om det kanske hade varit värt risken att råna Elgiganten/Jula i alla fall. Jk.

(Mina längsta utläggningar handlar tydligen ofta om typ hemelektronik. Vi kan ju inte alla fundera på de stora frågorna jämt och ständigt.)

Sist ett par vinterbilder. Vi har inte lika rekordkallt som resten av Norden, men vi har i alla fall fått lite snö i Skåne den här veckan.

sdr
Den gulliga mössan har Ing-on stickat.
cof
Den som har örnblick kan se att det på det gula husets tak sitter en enorm fågel som jag tror är en häger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s