Vår i trädgården

Medan Emilia sover i vagnen passar jag på att arbeta i trädgården. Vi har lyxproblemet att ha en stor trädgård. Och dessutom en trädgård som senast blivit kärleksfullt planterad och vårdad av ett par pensionärer. Nu är den utelämnad till två trädgårdsrookies som knappt kommit över chocken över att bli föräldrar.

Vi hade väl koll på att man måste klippa gräsmattan ganska ofta. Men med varje ny årstid upptäcker vi nya trädgårdssysslor vi inte visste fanns. Till exempel ser häckar inte ut som häckar om inte någon sätter stopp för alla bångstyriga nya skott som tror det är fritt fram att skjuta ut. Och man kunde ju tro att fruktträd skulle bilda en lämplig mängd frukt anpassad till vad grenarna kan bära, men då skulle man ta gruvligt fel!

Med vårens antågande har jag i alla fall upptäckt att rabatten med perenner vaknar till liv helt av sig själv och gröna blad av lika sorter sticker upp här och där. Det som inte händer av sig själv är att de vissna fjolårsblommorna tackar för sig och självmant ger plats. Men efter en bebis-tupplur här och en halvtimme där har jag nu städat upp i den största rabatten i alla fall. Har ingen före-bild, men hur som helst, voilà!!

Bara resten kvar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s